Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenpanel “Voorbij de clichés”

oktober 14, 2021 @ 19:30 - 20:30

Japan wordt de laatste jaren telkens vrij clichématig afgebeeld in tv programma’s en boeken. Een wonderlijk land, met geisha’s en theeceremonies, waar het zoveel langer en gezonder leven is. Of een rariteitenkabinet, waar ze de gekkigheid hebben uitgevonden en allemaal bizarre hobby’s erop nahouden van bosbaden, praten met mos tot koffie drinken in kattencafés.
 
Wat zijn nu boeken, fictie of non-fictie, die voorbij dergelijke clichés gaan, waarin wél een realistisch beeld van Japan wordt gegeven? In een online paneldiscussie bespreken drie Japankenners, Luk van Haute, Anne Sey en Daan Kok, ieder twee boeken over Japan (fictie, non-fictie) die voor hen bijzonder zijn. De boeken hebben de sprekers bijvoorbeeld nieuwe inzichten over Japan gegeven of zijn juist heel herkenbaar in wat Japan voor hen speciaal of juist ook zo gewoon maakt.

Luk van Haute is Japanoloog, schrijver van o.a. het boek “Japan: schetsen uit het leven” (waarin hij al afrekent met hardnekkige misvattingen over Japan) en literair vertaler, Anne Sey, is Japanoloog, keramist en schrijver van het boek “Terug naar Japan” en Daan Kok is Japanoloog en Conservator Oost-Azië bij Nationaal Museum van Wereldculturen, waar Museum Volkenkunde en Tropenmuseum onderdeel van zijn. 

Aan de hand van de gekozen boeken – de titels blijven nog even een verrassing – gaan de sprekers met elkaar en met het publiek in gesprek over de clichés, waar de nuance ligt en wat voor hen het echte Japan is. 

NJV-boekenpanel “Voorbij de clichés”
Donderdag 14 oktober 2021, van 19:30 tot 20:30 via zoom. Het boekenpanel is voor iedereen die geïnteresseerd is bij te wonen. Klik hier voor aanmelding. Je krijgt de zoomlink uiterlijk donderdagmiddag 14 oktober gemaild.

Gegevens

Datum:
oktober 14, 2021
Tijd:
19:30 - 20:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

online

Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
E-mail
secretaris@njv.info
Bekijk de site van Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap