Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing voor leden Van Gogh en Japan

april 15, 2018 @ 13:30 - 15:30

Een fantastisch cadeau van het Van Gogh Museum voor onze jarige vereniging!

Het Van Gogh Museum biedt leden van de NJV op zondag 15 april niet alleen een lezing over Van Gogh en Japan aan maar ook gratis toegang tot de tentoonstelling.

De tentoonstelling Van Gogh & Japan toont de grote bewondering van Vincent van Gogh voor de Japanse prentkunst. Hij bestudeerde de kunst tot in detail, hij las erover en begon de prenten te verzamelen. Om de Japanse prentkunst beter te begrijpen schilderde Van Gogh de voorstellingen na. Zo creëerde hij zijn eigen beeld van Japan – hij heeft het land nooit bezocht. De groots opgezette tentoonstelling ontrafelt hoe Van Gogh de Japanse voorbeelden steeds naar zijn eigen hand zette en hoe dit zijn werk ingrijpend veranderde.

Programma zondag 15 april

Locatie: Theo van Gogh Zaal, Van Gogh Museum Amsterdam

Inloop: 13:30 uur

Start lezing: 14 uur

 

Na afloop van de lezing kunt u de tentoonstelling bezoeken. De lezing wordt gegeven door een curator van het Van Gogh Museum en zal ongeveer 45 minuten duren.

 

Aanmelding

De lezing is speciaal voor leden van de NJV, introducés zijn welkom. Aanmelding is mogelijk t/m 7 april aanstaande of totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. U dient zich wel van te voren aan te melden via ons aanmeldformulier, dat vindt u hier.  
Update 22/3: de aanmeldingen gaan snel, het aantal is nog maar beperkt. Kijk snel op het aanmeldformulier. Staat er “niet op voorraad” dan kunt u zich niet meer aanmelden, maar wel opgeven voor de reservelijst.  

Let op: u krijgt na uw aanmelding een automatische bevestiging per e-mail. Dit is meteen uw entreebewijs – mits u lid bent van de NJV uiteraard en u uw contributie heeft betaald. 

Als u zich heeft aangemeld en u bent onverhoopt toch verhinderd op 15 april dan vernemen wij dat graag zo spoedig mogelijk via een bericht naar jubileum2018@njv.info

 

Gegevens

Datum:
april 15, 2018
Tijd:
13:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
E-mail
secretaris@njv.info
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Van Gogh Museum
Museumplein 6
Amsterdam, 1071DJ
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap