Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mesdag & Japan. Het Verre Oosten verzameld

maart 7, 2018 - juni 17, 2018

Kleurrijk keramiek, samoeraizwaarden en bronzen altaarvazen: Hendrik Willem Mesdag deed enthousiast mee aan de verzameldrift van Japanse kunstvoorwerpen die in de 19de eeuw ontstond. In de jaren rond de opening van zijn museum in 1887 kocht Mesdag meer dan honderdveertig Japanse objecten. In de tentoonstelling Mesdag & Japan. Het Verre Oosten verzameld worden ruim veertig van deze objecten in de context van hun tijd geplaatst. Samen met historische documenten en enkele bijzondere bruiklenen wordt zo de hele periode van fascinatie voor Japan in Den Haag gepresenteerd: van de decennia vóór 1868, toen Nederland nog de enige westerse handelspartner van Japan was, tot de jaren erna, toen Japan zijn grenzen openstelde en alles uit dat land in Europa een rage werd.

 In Den Haag was Japanse kunst in overvloed verkrijgbaar; kunsthandelaar E.J. van Wisselingh, waar Mesdag veel schilderijen kocht, en de Groote Koninklijke Bazar tegenover Mesdags Panorama aan de Zeestraat hadden een uitgebreid assortiment. Net als veel tijdgenoten bracht Mesdag een bijzondere collectie Japanse toegepaste kunst bijeen. Zijn verzameling vond zowel een plaats in zijn museum als bij hem thuis.

De tentoonstelling Mesdag & Japan van 7 maart t/m 17 juni toont de hoogtepunten uit de verzameling Japanse kunst uit De Mesdag Collectie.

Voor meer informatie en tickets: de Mesdag Collectie Japan

 

Gegevens

Begin:
maart 7, 2018
Einde:
juni 17, 2018
Evenement Categorie:
Site:
https://www.demesdagcollectie.nl/nl/plan-uw-bezoek/te-zien/tentoonstelling-mesdag-japan

Organisator

De Mesdag Collectie

Locatie

De Mesdag Collectie
Laan van Meerdervoort 7-F
Den Haag, 2517AB Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap