Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online lezing Hans Brinckmann

januari 24, 2021 @ 12:00 - 13:00

Online lezing: 

70 years in Japan’s post war history: individual memories, collective experiences

 

Spreker: Dhr. Hans Brinckmann

Datum : zondag 24 januari 2021

Tijd: 12:00 uur

Via Zoom – link wordt vlak voor de lezing via e-mail verstuurd

Deelname is gratis. Graag uw aanmelding via de link onder dit artikel.

 

De na-oorlogse geschiedenis van Japan is een fascinerend onderwerp: eerst het opmerkelijke economisch herstel na het verlies van de oorlog, vervolgens de ongekende groei in de jaren ’60 en ’70 tot de huidige positie als derde grootste economie in de wereld, en in de tussentijd de verschrikkelijke rampen die het land getroffen heeft.

In zijn lezing bespreekt Hans Brinckmann de afgelopen 70 jaar in Japan vanuit het oogpunt van iemand die persoonlijk getuige was van de historische ontwikkelingen van Japan. Hij woont al meer dan veertig jaar in Japan, verdeeld over twee periodes, van 1950 tot 1974 en van 2003 tot heden. Hij deelt graag met u een aantal van zijn meest opmerkelijke ervaringen en bespreekt daarbij ook zijn laatste boek “The call of Japan: A continuing story – 1950 to the present day”, dat in juli 2020 uitkwam bij Renaissance Books (verkrijgbaar bij Amazon).

Het belangrijkste thema van het boek is zijn persoonlijke memoirs maar ook de na-oorlogse geschiedenis van Japan komt gedetailleerd aan bod. Welke fundamentele problemen en kwetsbaarheden kent Japan en wat zouden wij kunnen leren van dit fascinerend land? We nodigen u van harte uit via zoom deel te nemen aan deze boeiende lezing van de heer Brinckmann.

Inschrijven voor deze lezing: Klik hier

Gegevens

Datum:
januari 24, 2021
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

online

Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
E-mail
secretaris@njv.info
Bekijk de site van Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap