Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding Hortus Overzee

juli 25, 2021 @ 13:00 - 14:00

De Japanse tuin in de Hortus Overzee in het centrum van Den Helder is dit jaar in juli op zijn mooist. Deze Japanse tuin is in het jaar 2000 ontworpen en aangelegd onder leiding van de Japanse professoren Nakamura en Amasaki uit Kyoto en de Nederlandse professor Kuitert, die ook les heeft gegeven op de Universiteit van Kyoto. Deze tuin is de grootste Japanse tuin met stromend water in Nederland. In de vijver van de Japanse tuin leven schildpadden en koikarpers.
“Ontmoeting der Stromen” is het thema van de Japanse tuin in Hortus Overzee. De naam symboliseert de ligging van Den Helder, waar de Noordzee en de Waddenzee met elkaar verbonden worden door het Marsdiep. Ook verbindt de tuin de Oosterse en Westerse cultuur.

Rondleiding voor NJV-leden
Samen met Hortus Overzee organiseert de NJV voor haar leden een rondleiding door deze prachtige tuin. U hoort alles over de geschiedenis van deze tuin en de vele soorten bomen, struiken en planten. De rondleiding omvat ook andere gedeelten van de Hortus, zoals de Oranjerie, de succulentenkas, de vlinderkas en de orchideëenkas.

Omdat de Japanse tuin dan op z’n mooist is hebben we twee data in juli gekozen, namelijk zondag 25 juli en zaterdag 31 juli. Per rondleiding kunnen maximaal 10 mensen deelnemen, omdat de 1,5 meter gehandhaafd moet worden. Deelnemers betalen zelf de entree voor de Hortus Overzee, de NJV draagt de kosten voor de gidsen. Een entreekaartje kost € 7. Speciaal voor deelnemers van de NJV-rondleiding heeft de Hortus Overzee een aanbieding: voor €10 krijgt u op de dag van de rondleiding zowel toegang als een kop koffie of thee en een taartje. 
De rondleiding begint om 13 uur en duurt een uur. U kunt een introducé meenemen. 

Het adres van Hortus Overzee is Soembastraat 83 in Den Helder en bevindt zich op 9 minuten lopen van station Den Helder. 

U kunt zich aanmelden via de button hieronder. Wanneer een rondleiding vol is maken we een wachtlijst aan. Heeft u zich aangemeld en bent u onverhoopt toch verhinderd, laat het ons alstublieft weten, dan kan een ander lid in uw plaats deelnemen. 

   

Gegevens

Datum:
juli 25, 2021
Tijd:
13:00 - 14:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
E-mail
secretaris@njv.info
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hortus Overzee
Soembastraat 83
Den Helder, Nederland
+ Google Maps

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap