Nieuwe ledenbijeenkomst

//

ingrid

De 12e februari 2023 konden we eindelijk weer een nieuwe ledendag houden. In de coronatijd was dat helaas niet meer mogelijk. Des te verheugd waren we dat het in 2023 wel doorgang kon vinden.

In het SieboldHuis kwamen circa 20 personen bijeen. Prof. Matthi Forrer was bereid deze speciale rondleiding te verzorgen, waarvoor we hem nogmaals danken!
Het werd een geanimeerde tour met vele feiten en wetenswaardigheden over het museum, de collectie en de tentoonstellingen. Door de rijke ervaring van de rondleider kregen we een kijkje in de keuken van de gehele collectie. In het Siebold Huis is immers alleen plaats voor een (wisselend) deel van de Japan collectie van von Siebold.
De heer Forrer deelde zijn kennis op een toegankelijke manier die de nieuwe leden ongetwijfeld inspireerde en zeker nog eens naar het SieboldHuis zal leiden. Zeker ook om de interessante speciale tentoonstellingen te bekijken die steevast naast de vaste collectie zijn ingericht.
Prof. Forrer wist de leden geboeid te houden tot het laatste moment en er werden vele vragen gesteld waarop de heer Forrer zonder mankeren antwoord op wist te geven. De informatie uit de rondleiding was bijzonder en geeft de collectie en het museum een mooi reliëf en plaatst het in zijn tijd en de Japanologie. De inspirerende verhalen en wetenschappelijke betogen van Prof. Forrer gaven de leden een mooie entree in onze NJV. We danken het Siebold Huis voor deze mogelijkheid voor onze nieuwe leden.
Ook deze bijeenkomst werd met een drankje in het Pakhuis besloten en ook daar maakte menig nieuw lid gebruik van.

Door Ton van Zeeland

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap