Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rondleiding “Kimono. Spiegel van moderniteit”

november 10 @ 14:30 - 15:30

Ontdek de unieke samensmelting van Japanse traditie en westerse innovaties in de buitengewone Manavello-collectie. In deze kimono’s zien we een weerspiegeling van een tijdperk van vernieuwing dat Japan eind 19de en begin 20ste eeuw omarmde. Laat je betoveren door indrukwekkende patronen, levendige kleuren en unieke details in deze tentoonstelling. 

Eeuwenlang werd de kimono dagelijks gedragen door Japanners. Dit traditionele kledingstuk kenmerkt zich door zijn geometrische T-vorm en wordt gesloten met een obi, een brede band. Na de openstelling van Japan in 1854 kwam er een verandering in het traditionele gebruik van de kimono. In 1872 werd bij keizerlijk decreet bepaald dat bij officiële gelegenheden westerse kleding moest worden gedragen. Dit gold voor de hoogste klasse, maar ook in de grote steden zag men steeds meer westers geklede Japanners.

Neem op zondag 10 november deel aan de rondleidiing voor NJV-leden. Die start om 14:30 uur en duurt een uur. Je kunt een introducé meenemen. Je betaalt zelf de entre voor het museum, de NJV draagt de kosten voor de rondleider.

Gegevens

Datum:
november 10
Tijd:
14:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Japanmuseum SieboldHuis
Rapenburg 19
Leiden,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap