Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Cool Japan, Tropenmuseum

september 1, 2019 @ 14:00 - 15:00

Op zondag 1 september, de laatste dag van de succesvolle tentoonstelling “Cool Japan” in het Tropenmuseum, geeft Rik Herder, één van de makers van de tentoonstelling, een lezing voor leden van de NJV! 

Cool Japan brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokio. De tentoonstelling trok al een recordaantal bezoekers in Museum Volkenkunde in Leiden en heeft ook in het Tropenmuseum records verbroken. Het Tropenmuseum voegt onder meer een installatie van de Japanse kunstenaar Sebastian Masuda toe. Het zuurstokroze ‘Colorful Rebellion – Seventh Nightmare’ was eerder te zien in Tokio, New York en Miami; maar voor het eerst in Nederland.

De lezing begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Daarna is er ruimschoots gelegenheid voor vragen. Na de lezing kunt u de tentoonstelling bekijken (tot 17:00 uur) als u een toegangskaartje voor het museum hebt. Aan de lezing zijn geen kosten verbonden. 

Wilt u naast de lezing ook de tentoonstelling “Cool Japan” zien? U betaalt dan het entreegeld voor toegang tot het museum bij binnenkomst. Zorg dat u uw entreebewijs bij de hand houdt om naar de zaal of café de Tropen te gaan. Let op, ook als u een museumjaarkaart hebt hebt u een toegangsbewijs nodig.

Wilt u alleen de lezing bijwonen? U kunt de zaal “de Subtropen” bereiken via het Café de Tropen aan de Mauritskade 64. 

Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. 

De capaciteit van de zaal is maximaal 60 personen. Leden kunnen een introducé meenemen. Aanmelding kan tot het aantal beschikbare plaatsen is vergeven. Klik hier

Gegevens

Datum:
september 1, 2019
Tijd:
14:00 - 15:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2
Amsterdam, Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap