Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding Hortus Overzee 24 juli

juli 24, 2022 @ 13:00 - 14:00

De Japanse tuin in de Hortus Overzee in het centrum van Den Helder is werkelijk een “hidden gem” en in juli op zijn mooist. Deze Japanse tuin is in het jaar 2000 ontworpen en aangelegd onder leiding van de Japanse professoren Nakamura en Amasaki uit Kyoto en de Nederlandse professor Kuitert, die ook les heeft gegeven op de Universiteit van Kyoto. Deze tuin is de grootste Japanse tuin met stromend water in Nederland. In de vijver van de Japanse tuin leven schildpadden en koikarpers.
“Ontmoeting der Stromen” is het thema van de Japanse tuin in Hortus Overzee. De naam symboliseert de ligging van Den Helder, waar de Noordzee en de Waddenzee met elkaar verbonden worden door het Marsdiep. Ook verbindt de tuin de Oosterse en Westerse cultuur. 
 
Rondleiding voor NJV-leden
Samen met Hortus Overzee organiseert de NJV voor haar leden een rondleiding door deze prachtige tuin. Je hoort alles over de geschiedenis van deze tuin en de vele soorten bomen, struiken en planten. De rondleiding omvat ook andere gedeelten van de Hortus, zoals de Oranjerie, de succulentenkas, de vlinderkas en de orchideeënkas.

De rondleidingen vinden plaats op zaterdag 16 juli en zondag 24 juli.. Deelnemers betalen zelf de entree voor de Hortus Overzee, de NJV draagt de kosten voor de gidsen. Een entreekaartje kost € 12 per persoon en is inclusief een kopje koffie en een taartje. 
De Hortus Overzee is open vanaf 12 uur . De rondleiding begint om 13 uur en duurt een uur. Introducés zijn welkom.

Aanmelding voor de rondleiding op zondag 24 juli klik hier

Het adres van Hortus Overzee is Soembastraat 83 in Den Helder en bevindt zich op 9 minuten lopen van station Den Helder. 

Gegevens

Datum:
juli 24, 2022
Tijd:
13:00 - 14:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
E-mail
secretaris@njv.info
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hortus Overzee
Soembastraat 83
Den Helder, Nederland
+ Google Maps

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap