Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding tentoonstelling Roerige tijden

juni 8 @ 15:30 - 16:30

Op 8 juni aanstaande organiseert de NJV een speciale rondleiding door de tentoonstelling “Roerige Tijden”. De rondleiding wordt verzorgd door onze secretaris, Ton van Zeeland, die ook gids is in het SieboldHuis.

Je krijgt bijzondere afbeeldingen, waaronder vroege foto’s en documenten te zien over de Nederlands – Japanse (diplomatieke) relaties. De nadruk ligt op de 19e eeuw rond de ‘opening’ van Japan. Nederland en ook von Siebold speelde een interessante rol in die zo turbulente tijden. Luister en kijk mee naar de tentoonstelling en hoor over de pogingen van ons land om bij Japan zo goed mogelijk over te komen. Laat je meenemen door de negentiende-eeuwse werkelijkheid en de eerste officiële Japanse bezoeken aan Nederland. De tentoonstelling “Roerige tijden” is een bijzonder aantrekkelijke gelegenheid om (hernieuwd) kennis te maken met deze tijd, niet in het minst door de aanwezigheid van een complete set prenten die in 1860-1866 zijn uitgegeven in Den Haag en sinds enkele jaren door een schenking in bezit zijn van SieboldHuis.  De prenten zijn vervaardigd naar schetsen van een lid van de Koninklijke Hofhouding die in een delegatie naar Japan zet en ook de Japanse delegatie in Nederland ontving, baron van Lynden.

Na de tentoonstelling kunnen we napraten onder het genot van een drankje (op eigen kosten).

Deelname aan de rondleiding is voor NJV leden (en hun introducés) gratis, maar toegang tot Japanmuseum SieboldHuis is voor eigen rekening. 
Als NJV-lid kan je één introducé meenemen.

 

Gegevens

Datum:
juni 8
Tijd:
15:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
E-mail
secretaris@njv.info
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Japanmuseum SieboldHuis
Rapenburg 19
Leiden,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap