Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NJV Boekenclub “Borsten en eitjes” van Mieko Kawakami

mei 28 @ 20:00 - 21:30

Zoals aangekondigd op de ledenvergadering, start de NJV dit jaar met een boekenclub. Vooralsnog staat telkens een naar het Nederlands vertaald boek centraal van een Japanse auteur. Ook wordt geprobeerd de vertaler van het boek in kwestie uit te nodigen.

De eerste keer zal de leesclub roman Borsten en eitjes (Natsu monogatari 夏物語, 2019) van Mieko Kawakami (1976) behandelen. De Nederlandse vertaling (Uitg. Podium, 2022) is van de hand van vertaler Maarten Liebregts, die als spreker aanwezig zal zijn. Moderator is Ivo Smits (hoogleraar Letteren en culturen van Japan, Universiteit Leiden).

Deelname is exclusief voor leden van de NJV. Na aanmelding krijg je een aantal leesvragen gemaild die tijdens de boekenclub behandeld zullen worden. 

De spraakmakende roman “Borsten en eitjes” is een verhaal van (verlangen naar) moederschap, werkende vouwen, armoe, taal, lichamen en bovenal de onstuitbare drang gehoord te worden. Kawakami is wel een feministisch icoon genoemd. Met deze leesclub zullen we ontdekken in hoeverre dat klopt.

Dag en tijd: dinsdag 28 mei 2024, 20:00 uur.
Locatie: Lipsius-gebouw, zaal 1.21, Cleveringaplaats 1 te Leiden.

Aanmelding is exclusief voor leden en gratis maar wel verplicht; er is beperkt plaats.

Gegevens

Datum:
mei 28
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
E-mail
secretaris@njv.info
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Lipsius gebouw
Cleveringaplaats 1
Leiden,
+ Google Maps

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap