Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Sakura lunch 2024

april 6 @ 12:00 - 15:00

€80

Het bestuur van de NJV nodigt je van harte uit voor onze “sakura-lunch” in Hotel Okura op zaterdag 6 april 2024. 

We zijn erg verheugd dat we net als vorig jaar weer kunnen genieten van een kaiseki lunch in het sterrenrestaurant Yamazato. 
We beginnen om 12:00 uur en de lunch duurt tot 15:00/15:30 uur. 

Inloop vanaf 11:30 uur in de Heian-zaal op de eerste verdieping met een kopje koffie of thee. Om 12 uur zal Ingrid Houtkooper, voorzitter van de NJV,  iedereen welkom heten. Daarna zal Zijne Excellentie de heer Minami, de ambassadeur van Japan in Nederland, een korte speech geven en de kampai (toost) uitbrengen. We zijn vereerd dat Johan de Wit, schaatscoach van de Japanse Olympisch kampioen en wereldkampioen Miho Takagi, ook gastspreker is tijdens de lunch. 

Johan was van 2015 tot 2022 de hoofdcoach van de Japanse schaatsbond, de “Japan Skating Federation”. Hij coachte toen zowel de nationale mannen- als de vrouwenploeg, onder wie de tweevoudig Olympisch kampioen en wereldkampioen Miho Takagi. Na zijn afscheid bij de Japanse schaatsbond is hij haar coach gebleven. In 2022 heeft hij Team Gold opgericht en coacht hij behalve Miho Takagi ook andere internationale schaatsers (Ayano Sato (Japan), Sanne in ‘t Hof (NL), Mei Han (China), Yuma Murakami (Japan) en Ning Zhongyan (China). Tijdens het recente WK sprint in Inzell zijn zowel Takagi als Ning wereldkampioen geworden. Johan zal vertellen over zijn ervaringen als schaatscoach in Japan. 

Na de sprekers gaan we met het hele gezelschap naar Yamazato restaurant. In dit prachtige restaurant kunnen we genieten in authentieke Japanse sfeer van traditionele kaiseki gerechten en hebben we een prachtig zicht op de Japanse tuin van het hotel. We hopen dat de sakura weer in volle bloei staat.

Als NJV-lid mag je één introducé meenemen. De prijs voor de lunch bedraagt €80 per persoon. Ook wij ontkomen niet aan de prijsstijgingen, maar voor een speciaal voor de NJV samengesteld authentieke Japanse kaiseki lunch in restaurant Yamazato is dit nog steeds een hele mooie prijs. Hartelijk dank aan Hotel Okura hiervoor.

Koffie of thee vooraf, een “masu” (houten kopje) sake en de overheerlijke Japanse kaiseki lunch zijn inbegrepen in de prijs. Vergeet niet bij aanmelding aan te geven welke lunch (vlees/vis of vegetarisch) je wenst. Tijdens de lunch zijn alle andere consumpties voor eigen rekening.

Meld je snel aan, de animo is groot en het aantal plaatsen is niet onbeperkt. 

Gegevens

Datum:
april 6
Tijd:
12:00 - 15:00
Kosten:
€80
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Nederlands-Japanse Vereniging
E-mail
secretaris@njv.info
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Okura
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps

Nederlands-Japanse Vereniging
Secretariaat
Noordwal 56
2513EC Den Haag

Lidmaatschap